Η Εσθονία αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ το 2017
28 Ιουλίου, 2016
Moody’s: Οι ελληνικές τράπεζες θα προσελκύσουν καταθέσεις
28 Ιουλίου, 2016

Ρέντσι: Σαφές χρονοδιάγραμμα για το Brexit- Μέι:Χρειαζόμαστε χρόνο

Την Τετάρτη (27 Ιουλίου), η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία θα πάρει το χρόνο που απαιτείται για την έξοδο της από την ΕΕ, ενώ ο Ιταλός ομόλογός της Ματέο Ρέντσι ζητάει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση του Brexit.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να προσδιορίσουμε τη φύση της σχέσης μας. Και γι ‘αυτό θα χρειαστούμε χρόνο για αυτές τις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να μπορέσουν να προσδιορίσουν τους στόχους και τις ευκαιρίες τους», ανέφερε η Μέι.

Δήλωσε ότι το Λονδίνο θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εκατοντάδων χιλιάδων Ιταλών που ζουν στη Βρετανία και θα απαιτήσει αμοιβαιότητα για τους Βρετανούς υπηκόους που ζουν σε κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Ρέντσι ζητάει το σχεδιασμό ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit.

«Για μας είναι σημαντικό να δοθεί ένα μήνυμα ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος για την αποφυγή των κινδύνων», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ρώμη απογοητεύτηκε με την απόφαση για αποχώρηση, σε μεγάλο βαθμό για τις πιθανές επιπτώσεις της στους περίπου 600.000 Ιταλοί που ζουν στη Βρετανία.

«Αλλά αυτή είναι η απόφαση του βρετανικού λαού και τη  σεβόμαστε», δήλωσε ο Ρέντσι.

Η Μέι καθησύχασε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας για το Brexit το οποίο επηρεάζει περίπου τρία εκατομμύρια υπηκόους της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία, καθώς και περίπου 1,3 εκατομμύρια Βρετανούς, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι οποίοι επωφελήθηκαν από την ελεύθερη μετακίνηση σε όλο το μπλοκ για να εργαστούν σε άλλες χώρες.

Περισσότερα εδώ.