Ισπανία: Νέα προσπάθεια να λυθεί το πολιτικό αδιέξοδο
28 Ιουλίου, 2016
Φέρμπερ: Η Κομισιόν ενταφίασε το Σύμφωνο Σταθερότητας
28 Ιουλίου, 2016

Τεκτονικές αλλαγές στους μισθούς και στον κατασκευαστικό κλάδο της Βρετανίας λόγω Brexit

Απότομη βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Βρετανία και επιβράδυνση στον τομέα των κατασκευών  δείχνουν έρευνες που δημοσιεύτηκαν σήμερα (28 Ιουλίου) σε συνέχεια της απόφασης της χώρας να από την Ευρωπαϊκή Ένωση, .

Ένα μήνα μετά το δημοψήφισμα, οι τελευταίες ενδείξεις απότομης οικονομικής επιβράδυνσης είναι πιθανό να προστεθούν στις προσδοκίες δράσης της Τράπεζας της Αγγλίας στις 4 Αυγούστου, καθώς οι περισσότεροι οικονομολόγοι λένε ότι θα μειώσει τα επιτόκια και μπορεί να αρχίσει να αγοράζει και πάλι  ομόλογα.

Δείκτης ο οποίος δείχνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών υποχώρησε σχεδόν πέντε μονάδες στο 106,6 τον Ιούλιο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε τρία χρόνια,όπως δήλωσε η εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov και το Κέντρο Οικονομικών και Εμπορικών Ερευνών (CEBR).

«Το κοινό εξακολουθεί να προσπαθεί να κατανοήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά είναι σαφές ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει μειωθεί σημαντικά μετά το δημοψήφισμα», ανέφερε ο Στίβεν Χάρμστον, επικεφαλής της YouGov.

Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το τι θα συμβεί με την αξία των σπιτιών τους, όπως διαπίστωσε η έρευνα.

«Αν πραγματοποιηθούν οι φόβοι των ιδιοκτητών ακινήτων για πτώση των τιμών, τότε θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή επίπτωση τόσο στην αγορά ακινήτων όσο και στο σύνολο της οικονομίας», δήλωσε ο διευθυντής του CEBR Σκοτ Κόρφε.

Οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι οι δαπάνες των καταναλωτών αποτελούν την καλύτερη ελπίδα για αποφυγή ύφεσης στη Βρετανία λόγω Brexit. Οι καταστηματάρχε, όμως, αναφέρουν ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν απότομα μετά το δημοψήφισμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (27 Ιουλίου).

Περισσότερα εδώ.