Ο Πρόεδρος κ. Juncker προτίθεται να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο για θέματα Ασφάλειας της ΕΕ στον Sir Julian KING
31 Αυγούστου, 2016
Οι διαδικασίες μετεγκατάστασης πρέπει να επιταχυνθούν – η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει μόνη της το βάρος
31 Αυγούστου, 2016

Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά/Europa Nostra

Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά/EuropaNostra είναι το σπουδαιότερο βραβείο στον τομέα αυτό. Τα βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στα σημαντικότερα επιτεύγματα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη. Αποτελεί αναγνώριση της αριστείας και της αφοσίωσης που επιδεικνύουν οι αρχιτέκτονες, οι τεχνίτες, οι εμπειρογνώμονες στον τομέα πολιτιστικής κληρονομιάς, οι εθελοντές, τα σχολεία, οι τοπικές κοινότητες, οι κάτοχοι επιτευγμάτων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τα μέσα ενημέρωσης. Στόχος του είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία μέσω της «δύναμης της καλής πρακτικής & του παραδείγματος».

Το 2016, ανάμεσα στου βραβευθέντες βρέθηκαν και δύο ελληνικές συμμετοχές στην Κατηγορία “Αποκατάσταση”: η Βυζαντινή Εκκλησία του Αγ. Πέτρου στην Καστάνια της Μάνης και ο Παραδοσιακός Νερόμυλος στον Αγ.Γερμανό των Πρεσπών! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα δύο έργα εδώ pdf.

Για το έτος 2017, τα βραβεία θα δοθούν σε έως και 30 εξαίρετα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς και πρωτοβουλίες σε τέσσερις κατηγορίες. Έως και 7 νικητές θα επιλεγούν για το Grand Prix και θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έκαστος, ενώ ένας νικητής θα πάρει το Βραβείο Κοινού.

Περισσότερα εδώ.