Ντάισελμπλουμ: Τεράστιο λάθος η δικαστική υπόθεση για την ΕΛΣΤΑΤ
5 Σεπτεμβρίου, 2016
Καταναλωτικά αγαθά στην ΕΕ για το 2016: βελτίωση αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες σε τηλεπικοινωνίες και ενέργεια
7 Σεπτεμβρίου, 2016

Ταπεινωτική ήττα για τη Μέρκελ στις τοπικές εκλογές Μεκλεμβούργου – Πομερανίας

Σοκ ήταν για τους Χριστιανοδημοκράτες το αποτέλεσμα της κάλπης στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, την εκλογική περιφέρεια της Άνγκελα Μέρκελ.

Το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη αφήνοντας πίσω του το CDU, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Σοσιαλδημοκράτες.

Τέταρτο αναδέχθηκε το DieLinke, για να ακολουθήσει η παράταξη των Πρασίνων, ενώ σε χαμηλά ποσοστά έμειναν οι φιλελεύθεροι, αλλά και το νεοναζιστικό NPD που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο του 5%.

Τα τελευταία 10 χρόνια, σημείωσε η Deutsche Welle, συγκυβερνούν στο κρατίδιο Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες και το πιο πιθανό μετεκλογικό σενάριο είναι η συνέχιση της συνεργασίας αυτής.

Πάντως, έως τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 αναμένεται μια σειρά σημαντικών περιφερειακών εκλογικών αναμετρήσεων στη Γερμανία.

Σε δυο εβδομάδες εκλέγεται στο Βερολίνο το νέο τοπικό κοινοβούλιο ενώ την ερχόμενη χρονιά ακολουθούν τοπικές εκλογές στα κρατίδια Ζάαρ, Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Περισσότερα εδώ.