H Κομισιόν πιέζει για πρόστιμα κατά VW από 20 κράτη μέλη της ΕΕ
7 Σεπτεμβρίου, 2016
Σε δύο ελληνικές οργανώσεις το βραβείο Νάνσεν του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
7 Σεπτεμβρίου, 2016

Αύξηση των αιτήσεων από Αγγλία για κυπριακή υπηκοότητα

Λόγω της επικείμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) αυξήθηκαν ξαφνικά, το τελευταίο διάστημα, οι αιτήσεις από Κύπριους της Βρετανίας, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που θέλουν να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα. Για αυτονόητους, βεβαίως, λόγους με κυριότερο τη διατήρηση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης και παραμονής εντός της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, επιβεβαιώνει το γεγονός σε απαντητική του επιστολή προς τον Γιώργο Περδίκη, η οποία κοινοποιήθηκε χθες προς όλους τους βουλευτές για σκοπούς ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Κασουλίδης, ως απότοκο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την E.E., υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από Κύπριους, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα. Η Υπάτη Αρμοστεία της Δημοκρατίας στο Λονδίνο ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για την κείμενη νομοθεσία που διέπει την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας και τους καθοδηγεί σχετικά.

Περισσότερα εδώ.