Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για την μη υλοποίηση των προαπαιτούμενων
7 Σεπτεμβρίου, 2016
H Κομισιόν πιέζει για πρόστιμα κατά VW από 20 κράτη μέλη της ΕΕ
7 Σεπτεμβρίου, 2016

Η Επιτροπή αποδέχεται την επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα

Κληθείσα να σχολιάσει αναφορές ότι η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μετανάστες πίσω στην Ελλάδα, η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντίφαση με το δικό της σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ένωσης.

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι η χώρα του είχε κάνει πολλά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, αλλά χρειάζεται βοήθεια από τα υπόλοιπα κράτη μέλη, εννοώντας να πάρουν μετανάστες.

«Έχουμε κάνει πολλά στην Ευρώπη προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ντε Μεζιέρ στην κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag. «Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες που θα δώσουν τη δυνατότητα να σταλούν οι πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δουβλίνου.»

Από το 2011 η Γερμανία δεν έχει αποσταλεί μετανάστες πίσω στην Ελλάδα λόγω ελλείψεων στο ελληνικό σύστημα επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου και του ήδη τεράστιου αριθμού προσφύγων που η χώρα καλείται αντιμετωπίσει. Επί του παρόντος, υπάρχουν 50.000 μετανάστες στην Ελλάδα που περιμένουν να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Περισσότερα εδώ.