Τι μέλλει γενέσθαι στην Ισπανία;
7 Σεπτεμβρίου, 2016
Η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής ζητά εξηγήσεις από το Γιούνκερ για το διορισμό Μπαρόζο στη Goldman Sachs
7 Σεπτεμβρίου, 2016

Η EasyJet μεταφέρει τη βάση συντήρησης του συνόλου των αεροσκαφών της στη Μάλτα

Η βρετανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet προχώρησε στη μεταφορά της βάσης συντήρησης της στη Μάλτα, μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τη Lufthansa Technik.

Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα το πρωί στο Auberge de Castille, παρουσία του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, του προέδρου της  Malta Enterprise Γουίλιαμ Γουέιτ και άλλων ενδιαφερομένων.

Ο διευθυντής της EasyJet Ίαν Ντέιβις δήλωσε ότι η επισφράγιση της συμφωνίας για μεταφορά της βάσης συντήρησης σημαίνει ότι το σύνολο των 256  αεροσκαφών της εταιρείας θα εξυπηρετείται πλέον από τις εγκαταστάσεις στη Μάλτα.

«Αυτό σημαίνει ότι, για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι και τέσσερα αεροσκάφη θα βρίσκονται στο νησί σε κάποιο χρονικό σημείο για να υποβληθούν σε συντήρηση», είπε ο Ντέιβις.

Είναι σαφές ότι η μεταφορά της βάσης συντήρησης του βρετανικού αερομεταφορέα στη Μάλτα επισπεύσθηκε λόγω της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός όμως δεν ήταν ο μόνος λόγος.

«Κάνουμε ήδη χρήση των εγκαταστάσεων στη Μάλτα τα τελευταία έξι χρόνια και είμαστε πολύ σίγουροι για την τεχνική ικανότητα και τα πρότυπα που παρέχονται», τόνισε ο Ντέιβις, προσθέτοντας ότι έλαβε επίσης «προϊόντα προστιθέμενης αξίας».

Η ευελιξία του εργατικού δυναμικού και η διαβεβαίωση ότι η EasyJet θα μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες της Μάλτας, όταν προκύπτει ανάγκη, έπαιξε επίσης ρόλο στην απόφαση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthana Technik Στέφεν Ντρους εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύμβαση που υπεγράφει, χαρακτηρίζοντάς τη «μείζονος σημασίας».

Περισσότερα εδώ.