Τη δημιουργία ταμείου που θα θωρακίζει την Ευρωζώνη μελετά η ΕΕ
11 Σεπτεμβρίου, 2016
Τουρκικές αρχές κατάσχουν υλικό της Deutsche Welle
11 Σεπτεμβρίου, 2016

Η Γαλλία θα εκδώσει το πρώτο κρατικό «πράσινο» ομόλογο το 2017

Η Γαλλία θα γίνει το πρώτο κράτος του κόσμου που θα εκδώσει «πράσινα ομόλογα» το 2017, ως μέρος της προσπάθειάς της να χρηματοδοτήσει φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, αναφέρει η εταίρος της EurActiv La Tribune.

Αν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν, το γαλλικό κράτος θα εκδώσει το επόμενο έτος το πρώτο πράσινο ομόλογό του. Σχεδιασμένα ως πηγή χρηματοδότησης για περιβαλλοντικά έργα, αυτά τα χρηματοοικονομικά προϊόντα ήταν μέχρι πρότινος αποκλειστικό προνόμιο των  επιχειρήσεων και μιας επίλεκτης ομάδας δημόσιων θεσμών.

Η Γαλλία «επιβεβαιώνει τη θέση της ως η κινητήρια δύναμη πίσω από τη συνεχή φιλοδοξία της Συμφωνίας των Παρισίων, που επισφραγίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, με το να γίνει το πρώτο κράτος στον κόσμο που θα εκδώσει πράσινα ομόλογα», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ την Παρασκευή (2 Σεπτεμβρίου) σε κοινή δήλωσή της με τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Η είσοδος του γαλλικού κράτους στην αγορά ομολόγων θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του, θα καταστήσει το Παρίσι ένα από τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα για την υποστήριξη της μετάβασης της ενέργειας», πρόσθεσε ο Σαπέν.

Περισσότερα εδώ.