Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν ήταν έτοιμες για ένταξη
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Την αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ, ζητά ο Άσελμπορν
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Έκθεση Ομπάμα για Κυπριακό – Δέσμευση για εξεύρεση δίκαιης

Τις εξελίξεις στο κυπριακό τον Απρίλιο και το Μάιο του 2016, καλύπτει η τελευταία έκθεση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προς την Βουλή και τη Γερουσία, βάση της σχετικής νομοθεσίας.

Την έκθεση έχει ετοιμάσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στην καλυπτική επιστολή, η αρμόδια υφυπουργός Εξωτερικών για Νομικές Υποθέσεις, Τζούλια Φράιφιλντ, σημειώνει ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην εξεύρεση δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης, που θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η αποστολή των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ συνέχισε τις προσπάθειές της τους δύο αυτούς μήνες, σε υποστήριξη της επανένωσης της Κύπρου σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κι ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκαν επίσημα δύο φορές τον Απρίλιο και μία το Μάιο.

Γίνεται αναφορά στην επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, που τη συνόδευε η βοηθός υφυπουργός Αμάντα Σλόατ και τις συναντήσεις που είχαν με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί και τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ για το κυπριακό. Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Περισσότερα εδώ.