Μεγαλύτερες ενεργειακές περικοπές προτείνει η Επιτροπή
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Έμφαση σε επενδύσεις και ανάπτυξη από Γιούνκερ
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Αντιδράσεις στη Βρετανία για το ενδεχόμενο υποχρέωσης βίζας για ταξίδια στην ΕΕ

Η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες βρετανικών και ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης ότι οι Βρετανοί υπήκοοι ίσως να χρειάζονται βίζα επί πληρωμή για να ταξιδέψουν στην ΕΕ μετά από την ολοκλήρωση του Brexit.

Μιλώντας στο BBC, η Βρετανίδα υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την εισαγωγή ενός τέτοιου συστήματος στο μέλλον από τους νυν κοινοτικούς εταίρους.

Όπως ανέφερε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Guardian, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να παρουσιάσει εντός του έτους σχέδιο νόμου που θα προβλέπει την υποχρέωση αίτησης για βίζα από όλους τους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ και εκτός ζώνης Σένγκεν. Σκοπός του μέτρου, που φέρεται να στηρίζουν Γερμανία και Γαλλία, είναι ο καλύτερος έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν.

Πάντως η κα Ραντ προειδοποίησε πως η Βρετανία θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα ανάλογο σύστημα για τους Ευρωπαίους που θα θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα.

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αναμφίβολα θα προκαλούσε «έκπληξη» στους Βρετανούς αν καλούνταν να πληρώνουν για να αποκτήσουν βίζα για ταξίδια στη υπόλοιπη Ευρώπη.

Περισσότερα εδώ.