Σεμινάρια Διεθνούς Πολιτικής, Ενεργειακής Ασφάλειας, Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Ένωση Ασφάλειας: Η Επιτροπή προτείνει κοινή ευρωπαϊκή πιστοποίηση συσκευών ελέγχου στα αεροδρόμια
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016 – Τελετή Βράβευσης

Tελετή βράβευσης των τριών εθνικών νικητών του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2016 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Φέτος, ανάμεσα στους νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη είναι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις και ένας ιδιώτης από την Ελλάδα. Πρόκειται για:

·       την οργάνωση “Κίνηση Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο” που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, προσφέροντας συμβουλευτική βοήθεια και προάγοντας την κατανόηση των προβλημάτων των μεταναστών, αντιμετωπίζοντας έτσι ρατσιστικές και ξενοφοβικές τάσεις,

·       την οργάνωση “Θετική Φωνή” που δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης διάδοσης του ιού HIV και αντιμετώπισης των προβλημάτων που βιώνουν οι οροθετικοί, και

·       τον Διονύσιο Αρβανιτάκη, κάτοικο Κω, ο οποίος έγινε πανευρωπαϊκό σύμβολο αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους πρόσφυγες με την προσφορά μεγάλων ποσοτήτων δωρεάν ψωμιού από την οικογενειακή του επιχείρηση προς τους πρόσφυγες.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Μίλτος Κύρκος θα επιδώσουν τα βραβεία στους νικητές και θα αναφερθούν στο περιεχόμενο και τον συμβολισμό του  βραβείου. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκτός των νικητών και των εκπροσώπων τους, μέλη των προαναφερομένων οργανώσεων, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ΜΚΟ καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε το 2008 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως θεσμός που προάγει την κατανόηση και ενσωμάτωση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη διευκόλυνση της διασυνοριακής και διεθνούς συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαθέσιμο εδώ.