Τουσκ: Δεν πρέπει να αγνοήσουμε το μήνυμα του Brexit
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Ομιλία Γιούνκερ για τη «θετική ατζέντα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Για διακρίσεις σε βάρος του κατηγορεί ο Μπαρόζο την Επιτροπή

Την Τρίτη (13 Σεπτεμβρίου) ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατηγόρησε τις Βρυξέλλες για διακρίσεις, μετά την εντολή έρευνας στη επιτροπή δεοντολογίας για το νέο ρόλο του στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

«Τέτοιου είδους πράξεις όχι μόνο είναι μεροληπτικές, αλλά φαίνεται να είναι και ασυνεπείς με τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε σχέση με άλλα πρώην μέλη της Επιτροπής», δήλωσε ο Μπαρόζο σε μια αυστηρά διατυπωμένη επιστολή προς τον διάδοχό του και νυν Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η πρώην Επίτροπος Νίλι Κρόες, η οποία υπηρέτησε και στις δύο Επιτροπές Μπαρόζο και η οποία εργάζεται πλέον στην πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων Uber, δεν υπόκειται σε τέτοιους ελέγχους.

Επιπλέον ο Μπαρόζο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους ισχυρισμούς «ότι το γεγονός και μόνον ότι θα συνεργαστεί με την Goldman Sachs εγείρει ερωτήματα ακεραιότητας».

Αυτοί οι «αβάσιμοι και εντελώς άδικοι» ισχυρισμοί αποτελούν «διακρίσεις εναντίον μου και εναντίον της Goldman Sachs», είπε.

Εκτός από την έρευνα, ο Γιούνκερ είπε επίσης στον Μπαρόζο ότι πλέον θα αντιμετωπίζεται από την Επιτροπή σαν εκπρόσωπος ομάδας συμφερόντων και όχι όπως προστάζει το πρωτόκολλο για έναν πρώην πρόεδρο.

Περισσότερα εδώ.