Η ΕΕ ανακοινώνει νέα βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 115 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Θέσεις εργασίας στον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex)
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ κ. Věra Jourová

Vĕra Jourová

Η Ευρωπαία Επίτροπος, κ. Věra Jourová, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων είναι στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Επίτροπος Jourová θα συναντηθεί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο (ώρα 09.00) και στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ.Βασίλειο Παπαδόπουλο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής (ώρα 10.30).

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

 Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Επίτροπος θα συναντηθεί με εκπροσώπους ΜΚΟ στα πλαίσια συζήτησης με θέμα«Η μετανάστευση, εστιάζοντας στην προστασία των ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων» (ώρα 14.30).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου κ. Jourová, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

“Τη Δευτέρα υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Επίτροπο Γιούροβα, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των φύλων. Η Επίτροπος έχει ένα εξαιρετικά διευρυμένο χαρτοφυλάκιο με άμεσο στόχο την προστασία του Ευρωπαίου πολίτη σε ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και τομέων, με ισχυρό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του. Κατά την επίσκεψή της η Επίτροπος Γιούροβα θα συζητήσει, εκτός των άλλων, θέματα προστασίας των ανήλικων και άλλων ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης.  Σύμφωνα με πρόσφατη διαδικασία προκαταγραφής, στην ηπειρωτική Ελλάδα μόνο υπάρχουν πάνω από χίλια ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες ή μετανάστες.  Τα παιδιά αυτά είναι μεταξύ εκείνων που διατρέχουν σαφώς το μεγαλύτερο κίνδυνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νομικά και ηθικά υπόχρεη να σταθεί πλάι τους”.

Διαθέσιμο εδώ.