Σχέδιο για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες μέσω χρεωστικών καρτών ανακοίνωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εγκαλεί την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης ανήλικων μεταναστών
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Η Μόσχα θέλει ρόλο στα θέματα ασφάλειας στην Κύπρο

Η Μόσχα παρακολουθεί στενά το Κυπριακό, είναι καλά ενημερωμένη, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα πρέπει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στα θέματα της ασφάλειας και προσθέτοντας ότι εσωτερικά θέματα θα πρέπει να λυθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τα θέματα ασφάλειας, συμπλήρωσε, «αφορούν γενικά την ασφάλεια στην περιοχή και γι` αυτό η Μόσχα ενδιαφέρεται γι` αυτόν τον τομέα. Εμείς παρακολουθούμε στενά και νομίζω ότι η επίσκεψη του κ. Κυπριανού στη Μόσχα θα συμβάλει σε αυτό και εμείς θα είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι σε αυτό το θέμα», ανέφερε.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και ερωτηθείς για το θέμα των εγγυήσεων και αν η Ρωσία έχει ξεκάθαρη θέση, ο κ. Οσάτσι είπε ότι «η Κύπρος πρέπει να είναι σύγχρονο κράτος και αν ως σύγχρονο κράτος θα πρέπει να έχει εγγυήσεις ή όχι θα πρέπει να μας πει η Λευκωσία αν το θέλει. Κι αν θέλει εγγυήσεις τότε να συζητήσουμε τι είδους εγγυήσεις θέλει. Βεβαίως μας ενδιαφέρει γιατί από το θέμα των εγγυήσεων εξαρτάται το θέμα της ασφάλειας, ειδικά σε αυτή την περιοχή».

Το τι είδους εγγυήσεις θα πρέπει να συζητηθεί σε μια διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό, συμπλήρωσε ο Ρώσος διπλωμάτης. Σε ερώτηση αν η Μόσχα θα αναλάβει πιο ενεργό δράση στην επίλυση του Κυπριακού, απάντησε ότι «το γεγονός ότι δεν έρχονται στην Κύπρο τόσο συχνά εκπρόσωποι του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν σημαίνει πως εμείς δεν κάνουμε τίποτε.

Περισσότερα εδώ.