Για διακρίσεις σε βάρος του κατηγορεί ο Μπαρόζο την Επιτροπή
14 Σεπτεμβρίου, 2016
«Ήρεμη επανάσταση» σηματοδοτούν οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Ομιλία Γιούνκερ για τη «θετική ατζέντα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η ενέργεια και τα έργα ψηφιακής υποδομής αναμένεται να λάβουν μια επιπλέον χρηματοδοτική ώθηση ύψους 200 δις ευρώ στο πλαίσιο των σχεδίων που θα ανακοινωθούν σήμερα (14 Σεπτεμβρίου) από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα ανακοινώσει την επιπλέον χρηματοδότηση ως μέρος μιας εκστρατείας για την επανένωση της Ευρώπης στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Το 200 δις έρχονται να προστεθούν στα 315 δις που έχουν ήδη διατεθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), γνωστό επίσης και ως «Σχέδιο Γιούνκερ».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα πάρει τον λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για να εκφωνήσει την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στις 09.00 π.μ., τοπική ώρα. Εκεί, θα ζητήσει από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα θεσμικά όργανα να προχωρήσουν στους τομείς «όπου μπορούμε να επανενωθούμε», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στη EurActiv.com.

Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να ανακοινώσει μια αύξηση 200 δις ευρώ για το υπάρχον επενδυτικό σχέδιο των 315 δις, αλλά και να δώσει δύο επιπλέον έτη για τις εκταμιεύσεις, μέχρι το 2020.

Περισσότερα εδώ.