Κοινή άμυνα και διπλασιασμός των επενδύσεων τo όραμα Γιούνκερ για την Ευρώπη
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016 – Τελετή Βράβευσης
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Σεμινάρια Διεθνούς Πολιτικής, Ενεργειακής Ασφάλειας, Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων

Διοργανώνεται από το Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων του New York College με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, του Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων, του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Απευθύνεται ως σεμιναριακό πρόγραμμα σε στελέχη του ευρύτερου δημοσίου τομέα και της δημόσιας διοίκησης, των διαφόρων υπουργείων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Κοινοβουλίου, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, όπως επίσης και σε φοιτητές, ερευνητές και στελέχη του ιδιωτικού τομέα, αλλά και γενικότερα σε κάθε άτομο, του οποίου η επαγγελματική ενασχόληση ενέχει την κατανόηση του διεθνούς γίγνεσθαι και τη διαχείριση κρίσιμων και εξαιρετικών καταστάσεων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ:

Ο κάθε κύκλος διαρκεί ένα μήνα και αποτελείται από πέντε τρίωρες συνεδρίες (Σύνολο 15 ώρες). (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος)

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

  • Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία, Πάντειο Πανεπιστήμιο

  • Βιβή Κεφαλά, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στην Μέση Ανατολή, Διευθύντρια Κέντρου Μελέτης Μεσογειακής – Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

    Περισσότερα εδώ.