Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ λίγο πριν τη σύνοδο της Μπρατισλάβας
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν ήταν έτοιμες για ένταξη
14 Σεπτεμβρίου, 2016

Σερ Τζούλιαν Κίνγκ σε ευρωβουλευτές: «Η αφοσίωσή μου θα είναι στην ΕΕ»

Ο Σερ Τζούλιαν Κίνγκ, ο άνθρωπος που πιθανώς θα είναι ο τελευταίος Ευρωπαίος Επίτροπος του Ηνωμένου Βασιλείου, επέμεινε χθες το βράδυ (12 Σεπτεμβρίου) ότι εάν οι ευρωβουλευτές υποστηρίξουν το διορισμό του, η πίστη του θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κίνγκ προτάθηκε ως νέος Επίτροπος για θέματα τρομοκρατίας από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την παραίτηση του Επιτρόπου Τζόναθαν Χιλ στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ. Η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αν θα τον υποστηρίξουν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Το χαρτοφυλάκιο της Ένωσης Ασφαλείας δημιουργήθηκε από το Γιούνκερ μετά τις βάναυσες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο φέτος.

«Προσωπικά υπήρξα πάντα υπερήφανος που είμαι Βρετανός αλλά και Ευρωπαίος. Δεν βλέπω καμία αντίφαση μεταξύ των δύο», δήλωσε κατά την ακρόασή του ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ωστόσο, ο Κίνγκ υποστήριξε ότι η απόφαση του βρετανικού λαού, που ψήφισε με ποσοστό 52% υπέρ του Brexit, πρέπει να γίνει σεβαστή.

Περισσότερα εδώ.