Για μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη που προστατεύει, ενδυναμώνει και υπερασπίζεται
14 Σεπτεμβρίου, 2016
Κατεπείγουσα βοήθεια για το μεταναστευτικό ζητά η Βουλγαρία
15 Σεπτεμβρίου, 2016

Κόλιν Πάουελ: Διεθνής παρίας και εθνική ντροπή ο Τραμπ

O πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, χαρακτήρησε «εθνική ντροπή» τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τραμπ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της αυτοκαταστροφής, οι Δημοκρατικοί δεν χρειάζεται να του επιτίθενται» έγραφε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους την 17η Ιουνίου απευθυνόμενος σε μία δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτιδα, την Έμιλι Μίλερ, σύμφωνα με τα μηνύματα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που περιήλθαν στην κατοχή του DCleaks και δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη από τον ιστότοπο Buzzfeed.

Το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Πάουελ υπέκλεψαν χάκερ. Ο κ. Πάουελ, υπουργός Εξωτερικών το διάστημα μεταξύ 2001 και 2005 και στρατηγός, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας το διάστημα 1989 έως 1993, επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είδε το «φως» της δημοσιότητας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Πρόσθεσε επίσης ότι τα πρόσωπα που υπέκλεψαν τα περίπου 30.000 μηνύματά του, έχουν στην κατοχή τους «πολλά περισσότερα».

Ο πρώην ΥΠΕΞ επικρίνει τον Τραμπ καθώς το 2008 υιοθέτησε την άποψη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα πιθανόν δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ. «Ναι, το κίνημα εκείνο ήταν ρατσιστικό» γράφει ο κ. Πάουελ, Ρεπουμπλικάνος που είχε υποστηρίξει τον κ. Ομπάμα το 2008 και το 2012.

Περισσότερα εδώ.