Κατεπείγουσα βοήθεια για το μεταναστευτικό ζητά η Βουλγαρία
15 Σεπτεμβρίου, 2016
Η ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης (ολόκληρη)
15 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο Πέτρος Κόκκαλης στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στο Αμβούργο

Στο διήμερο φόρουμ Επιχειρήσεων και Επιστημών για τη Γαλάζια Ανάπτυξη που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Αμβούργο της Γερμανίας, συμμετείχε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πειραιά, ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε το θεσμό «Bluegrowth» που υλοποιείται με επιτυχία στον Δήμο Πειραιά, με επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανέδειξαν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της θαλάσσιας οικονομίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στον Πειραιά διαμορφώθηκε εδώ και 2 χρόνια μια τολμηρή νοοτροπία εκκίνησης μέσα από το Το πρόγραμμα επώασης νέων βιώσιμων επιχειρηματικών ιδεών Bluegrowth με συνεργασία της Aephoria και του Δήμου Πειραιά.

Στον Πειραιά, υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης, λειτουργούμε σε αυτό το ίδιο μήκος κύματος ιδεών υποστηρίζοντας  τις ομάδες (startups) που τολμούν και επιχειρούν. Οι επιχειρηματικές ιδέες τους εισάγονται στην κυψέλη του δικτύου Aephoria, ένα πρόγραμμα εκκόλαψης που βασίζεται στο τρίπτυχο Άνθρωποι-Πλανήτης-Κέρδος. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του,  το δίκτυο μας έχει εκπαιδεύσει 50 και πλέον ομάδες και έχει στηρίξει με τις υπηρεσίες του  15 startups που πλέον έχουν δημιουργήσει τις πρώτες νέες θέσεις εργασίας, εκπληρώνοντας τον αρχικό σκοπό του διαγωνισμού καινοτομίας Bluegrowth».
Περισσότερα εδώ.