Η αλλαγή του καταστατικού απειλεί τις αγορές φυσικού αερίου από την Ευρώπη, υποστηρίζει η Naftogaz
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Θρίαμβος Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 51%
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του UKIP

Η Βρετανίδα ευρωβουλευτής Νταϊάν Τζέιμς και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας, εξελέγη σήμερα νέα ηγέτιδά του, στη θέση του παραιτηθέντος Νάιτζελ Φάρατζ.

Η 56χρονη Τζέιμς είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Ukip, το οποίο ιδρύθηκε το 1993. Ο Φάρατζ παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στο οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νίκη της Τζέιμς στις εσωκομματικές εκλογές, όπου ψήφισαν περίπου 40.000 μέλη του κόμματος, ανακοινώθηκε στο συνέδριο του Ukip που διεξάγεται στο Μπόρνμαουθ, στη νότια Αγγλία.

Ο ίδιος ο Φάρατζ, στην τελευταία ομιλία του ως ηγέτης του κόμματος, κάλεσε τη διάδοχό του να ασκήσει πιέσεις για να πετύχει μια «σκληρή» έξοδο από την ΕΕ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ψηφοφόρων του Ukip. Όπως είπε, το κόμμα που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, «άλλαξε το κέντρο βαρύτητας» της βρετανικής πολιτικής.

Περισσότερα εδώ.