Η ΕΕ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση σε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Βρετανία: Ολοκληρώνεται η διαδικασία για τον νέο ηγέτη των Εργατικών

Ολοκληρώνεται το μεσημέρι η εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του επόμενου ηγέτη των Εργατικών της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το Σάββατο, πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Λίβερπουλ.

Συνολικά περίπου 640.000 εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος υπολογίζεται ότι είχαν δικαίωμα επιστολικής ψήφου.

Ο νυν ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν θεωρείται ως ο επικρατέστερος νικητής έναντι του διεκδικητή της ηγεσίας Όουεν Σμιθ.

Ο κ. Κόρμπιν πιστεύεται ότι διατηρεί τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της βάσης του κόμματος, που τον ανέδειξε απρόσμενα αρχηγό των Εργατικών πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αν και έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κ. Σμιθ, πρώην δημοσιογράφος του BBC, εμφανίζεται ως μία πιο ήπια αριστερή επιλογή και έχει τη στήριξη των περισσότερων υψηλόβαθμών στελεχών του κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο Όουεν Σμιθ έχει δεσμευθεί ότι θα πιέσει την κυβέρνηση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα επί των όρων του Brexitπριν από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, καθώς και ότι ως Πρωθυπουργός θα έδινε στους Βρετανούς τη δυνατότητα να ζητήσουν την επανένταξη τους στην ΕΕ.

Περισσότερα εδώ.