Θρίαμβος Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 51%
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Φίτσο: Η Ουκρανία κάνει «ακόμα λιγότερα από τη Ρωσία» για να ανταποκριθεί στη συμφωνία του Μινσκ
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Δεύτερο εκλογικό πλήγμα για τη Μέρκελ

Το δεύτερο εκλογικό του πλήγμα σε διάστημα δύο εβδομάδων υπέστη το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της (CDU) να καταγράφει τα χαμηλώτερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση, πτώση που αποδίδεται στην ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της.

Σύμφωνα με τα Exit Polls, οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) είναι οι νικητές-όπως αναμενόταν- στις εκλογές που διεξήχθησαν στο κρατίδιο του Βερολίνου.

To SPD συγκεντρώνει ποσοστό 23%, ενώ το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Μέρκελ κρατά τη δεύτερη θέση με ποσοστό 18%.

Ακολουθεί η αριστερά (Die Linke) με ποσοστό 15,5% έως 16,5% και το ξενοφοβικό AfD με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 11,5%-12,5%

Αν τα exit polls επιβεβαιωθούν τότε θα πρέπει να υπάρξει μια συμμαχία τριών κομμάτων για να κερδηθεί η απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο.

Το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα του AfD αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικά ποσοστά στα ανατολικά δημοτικά διαμερίσματα Μαρτσάν-Χέλερσντορφ, Λίχτενμπεργκ και Τρέπτοου-Κέπενικ. Ακόμη και σε κάποιες περιοχές του δυτικού Βερολίνου το κόμμα έχει πιθανότητες να λάβει διψήφια ποσοστά.

Περισσότερα εδώ.