Κυπριακό: Ο Ακιντζί πυρπολεί το κλίμα των διαπραγματεύσεων
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οδηγούμαστε σε μη διαχειρίσιμες καταστάσεις
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Επίθεση στην πολιτική Γιούνκερ το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας για το μεταναστευτικό

Την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία αναφορικά με τις ποσοστώσεις των μεταναστών, θα ενδυναμώσει τα κράτη-μέλη καθώς και θα αναδείξει τον «αυθαίρετο τρόπο» με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ τα τελευταία δύο χρόνια επί προεδρείας Γιούνκερ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της oυγγρικής κυβέρνησης, Ζόλταν Κόβακς, κατα τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Εκτός των άλλων, ο Ούγγρος πολιτικός υπογράμμισε το ρόλο της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, της βελτίωσης της οικονομίας, καθώς και της μείωσης του δημοσίου χρέους.

Το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Κόβακς, «θα ενισχύσει την άποψη των λαών» σχετικά με ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής χορήγησης ασύλου, ενώ το ερώτημα θα είναι: «Επιθυμείτε η ΕΕ να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;»

Όπως πρόσθεσε ο Ούγγρος εκπρόσωπος, το εν λόγω δημοψήφισμα θα διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο στην ΕΕ, καθώς θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες για την πολιτική και για το μέλλον των Ευρωπαϊκών θεσμών. «Τα συγκεκριμένα ζητήματα θα πρέπει να επανεξεταστούν, καθώς και οι απαράδεκτες πολιτικές, οι οποίες έχουν επιβληθεί τα τελευταία 2 χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων. Επίσης, παρά το ότι δεν αναφέρθηκε το όνομα του Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, η Ουγγαρία, μαζί με τις χώρες, του Βίσεγκραντ έχουν ζητήσει την παραίτηση του επικεφαλής  της Κομισιόν.

Περισσότερα εδώ.