«Αποθήκη ψυχών» για πρόσφυγες η Ελλάδα λέει η Διεθνής Αμνηστία
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των τριών εθνικών νικητών του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2016
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΕ ανησυχεί οτι ο Τραμπ θα ακυρώσει την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

H Συμφωνία του Παρισίου για την κλιματική αλλαγή που υπεγράφει το Δεκέμβριο του 2015, πρέπει να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό από την ΕΕ, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Το Γερμανικό κοινοβούλιο αυτές τις ημέρες εξετάζει την επικύρωση του νομοσχεδίου με σύντομες διαδικασίες, ούτως ώστε να προλάβει την ψήφισή του μέχρι τη Σύνοδο COP22 για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Μαράκες.

Στο Βερολίνο έχει επικρατήσει πανικός μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στις αρχές του μήνα, καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι χώρες με το μεγαλύτερο μερίδιο στο ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη, έχουν επικυρώσει τη συμφωνία. Άλλα 31 κράτη έχουν ήδη επικυρώσει τη συμφωνία, ανάμεσά τους η Βραζιλία και το Μεξικό που επισημοποίησαν τις διαδικασίες επικύρωσης στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες που αντιστοιχούν στο 50% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία.

Ωστόσο, τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν επικυρώσει τη συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι η επικύρωση από τα 28 κράτη της Ένωσης θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017, αλλά δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία. Όπως διαμηνύθηκε στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Σύνοδο κορυφής της G20, η ΕΕ θα βρεθεί σε αδιέξοδο όσον αφορά την κλιματική της πολιτική, εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία σύντομα.

Περισσότερα εδώ.