Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του ΕΚ στην Ελλάδα (19-20.09.2016)
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα»
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Η πολιτική συνοχής έχει θετικά αποτελέσματα στην τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα, τόνισαν τα μέλη της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ

Ομάδα ευρωβουλευτών της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης του ΕΚ επισκέφθηκε διάφορα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της διήμερης αποστολής της στην Ελλάδα (19-20 Σεπτεμβρίου). Μπορείτε να βρείτε παρακάτω τις δηλώσεις που έκαναν οι ευρωβουλευτές μετά το πέρας της επίσκεψης.

Η Iskra MIHAYLOVA (Φιλελεύθεροι, Βουλγαρία), πρόεδρος της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης και επικεφαλής της αντιπροσωπείας δήλωσε τα εξής: «Το βασικό μας μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές είναι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουν μία καλύτερη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.  Σε συνέχεια της υψηλής απορρόφησης των κονδυλίων την περίοδο 2007-2013, η αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων είναι ο μόνος τρόπος να στηρίξουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω της χρήσης των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων».

«Επισκεφθήκαμε ένα νεόδμητο σχολείο το οποίο αποτελεί άριστο παράδειγμα των συνεργειών μεταξύ των διαρθρωτικών ταμείων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και των δανείων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Καλωσορίζω τις προσπάθειες των κεντρικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών, καθώς και αυτών του ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη έργων με τη συνδρομή του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε η ίδια.

Περισσότερα εδώ.