Επίθεση στην πολιτική Γιούνκερ το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας για το μεταναστευτικό
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Βέβαιη για συμφωνία με τους 27 μετά το Brexit η Τερέζα Μέι, παρά τις προειδοποιήσεις για βέτο
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οδηγούμαστε σε μη διαχειρίσιμες καταστάσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μεταναστευτικό πρόβλημα έκρουσε την Τρίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Xριστιάνα Καλογήρου, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων στο hot spot της Μοριάς στη Λέσβου που μετατράπηκε σε μεγάλο βαθμό σε αποκαΐδια.

«Οδηγούμαστε σε καταστάσεις που μπορεί να γίνουν μη διαχειρίσιμες» προειδοποίησε η κ. Καλογήρου. «Είναι φιλότιμοι οι νησιώτες αλλά υπάρχει κόπωση (με το μεταναστευτικό). «Δεν μπορεί το Βόρειο Αιγαίο να σηκώσει μόνο του τόσο μεγάλο βάρος – ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί – η Ευρώπη δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» επισήμανε η περιφερειάρχης, θέτοντας θέμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών σε πρώτη φάση.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, δεν υπάρχει άλλος χρόνος… 5.400 άνθρωποι είναι η δυναμικότητα των δομών στο Βόρειο Αιγαίο, και οι μετανάστες υπερβαίνουν του 10.600» τόνισε η περιφερειάρχης.

Όπως εξήγησε, καθημερινά φεύγουν για τα νησιά για την Τουρκία 50 με 60 μετανάστες, ενώ έρχονται 100 με 120, πράγμα που επιτείνει την ήδη άσχημη κατάσταση. «Είναι ανθρωπιστικό το θέμα, αλλά υπάρχει και επιβάρυνση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» σημείωσε η Χριστιάνα Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λέσβο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη σύσκεψη με απεσταλμένους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Περισσότερα εδώ.