Ο Έλληνας Ιωάννης Γεωργαντάς σχεδιάζει το πιο πετυχημένο λογότυπο για την «Eurojust»
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Το 2017 η κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ για να επωφεληθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Το φθινόπωρο γιορτάζουμε τις γλώσσες

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που γιορτάζουμε τις γλώσσες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί με 24 επίσημες γλώσσες και γλώσσες εργασίας υποστηρίζει την πολυγλωσσία μέσα από τις ακόλουθες δράσεις:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Φέτος ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στην Αθήνα οργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (στο Γκάζι, σταθμός Μετρό Κεραμεικός) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 12 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.
Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/115322085591455/.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου: Στις 18:00, η Αντιπεριφέρεια Δράμας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ξάνθης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας οργανώνουν Ημερίδα για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου ΠΕ Δράμας (1ης Ιουλίου). Πληροφορίες και Εγγραφές: τηλ. 25410-79552 & europedirect@duth.gr. Θα αναπτυχθούν τα θέματα «Γλωσσικές και άλλες δεξιότητες για το μέλλον» και «Προωθώντας την πολυγλωσσία στα σχολεία μέσα από τη δράση eTwinning». Παρόμοια δράση οργανώνεται και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής.
Πληροφορίες: info@europedirectkomotini.eu

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου: Απονομή του Βραβείου Μεταφρασμένης Ποίησης «Άρης Αλεξάνδρου».
Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/313179992373450/

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: Στις 12.00 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών), λήγει η προθεσμία εγγραφής των Λυκείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «Juvenes Translatores» στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές που έχουν γεννηθεί το 1999. Από τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα επιλεγούν με κλήρωση 21 (όσοι και οι Έλληνες Ευρωβουλευτές). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 24 Νοεμβρίου. Οι νικητές (ένας από κάθε χώρα) θα παραλάβουν τα βραβεία τους στις Βρυξέλλες την άνοιξη του 2017.
Πληροφορίες: http://ec.europa.eu/translatores/index_el.htm

Σάββατο 12 Νοεμβρίου: Συνέδριο «Γλωσσικά επαγγέλματα και Ψηφιακή Ενιαία Αγορά».
Πληροφορίες: https://ec.europa.eu/greece/about-us/translation/index_el.htm.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου: Ημερίδα Εργασίας «Οπτικοακουστική Μετάφραση και άτομα με αναπηρία».
Πληροφορίες: https://ec.europa.eu/greece/about-us/translation/index_el.htm.

Διαθέσιμο εδώ.