Ο ΟΟΣΑ καλεί τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τον αντιμεταναστευτικό λαϊκισμό
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Ευρωπαϊκή περιοδεία σχεδιάζει ο Μισέλ Μπαρνιέ
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Τσίπρας σε Μπάιντεν: Σταθερή και βιώσιμη λύση για το χρέος

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε ο Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο το ελληνικό χρέος, το προσφυγικό και το Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε σύφωνα με πληροφορίες «βιώσιμη λύση για το χρέος ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να επιταχύνει στον τομέα των επενδύσεων». Κύκλοι του Μαξίμου σημείωσαν ότι «για τις ΗΠΑ η επίλυση του χρέους είναι ζήτημα σταθερότητας στην Ευρώπη».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σε σχετικά με το χρέος είπε ότι έχουν γίνει πολύ σοβαρά βήματα στην ελληνική οικονομία ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει γρήγορες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις καθώς και ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Για να μπορέσει η Ελλάδα να επιταχύνει στον τομέα των επενδύσεων χρειάζεται μια σταθερή και βιώσιμη λύση για το χρέος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Υπογράμμισε ότι σταθερή λύση σημαίνει γρήγορη λύση ως το τέλος του χρόνου και είπε χαρακτηριστικά ότι «μια λύση είναι καλή, όχι μόνο ως προς τα ποσοτικά της αλλά και στην ώρα της».

Ο πρωθυπουργός έθεσε και το ζήτημα του ΔΝΤ και των θεσμών σχετικά με το χρέος. Σημείωσε ότι την Ελλάδα την ενδιαφέρει να αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα μείνει ή αν θα φύγει, όμως το βασικότερο όλων είναι να υπάρξει μια σταθερή λύση που σημαίνει βιώσιμη λύση.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Μαξίμου, αποτιμώντας την συζήτηση για το χρέος, ο κ. Μπάϊντεν δεν έθεσε το ζήτημα υιοθέτησης εκ μέρους της Ελλάδας της ατζέντας του ΔΝΤ προκειμένου να διευθετηθεί το χρέος της.

Περισσότερα εδώ.