Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Δημοσίευση προκαταρκτικής έκθεσης για το ηλεκτρονικό εμπόριο
22 Σεπτεμβρίου, 2016
Ο Έλληνας Ιωάννης Γεωργαντάς σχεδιάζει το πιο πετυχημένο λογότυπο για την «Eurojust»
22 Σεπτεμβρίου, 2016

Πάνος Καρβούνης: “Ο Πρόεδρος Juncker έδωσε ένα πλάνο εργασίας-πλάνο προτεραιοτήτων, ούτως ώστε να κατακτήσουμε και πάλι την καρδιά των ευρωπαίων πολιτών”.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σχολιάζει την ομιλία του Προέδρου Juncker για την κατάσταση της Ένωσης στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή “Τώρα”, με την κ. Ά. Μπουσδούκου (14/09/2016).

Αρχικά ο κ. Καρβούνης παραδέχτηκε ότι υπάρχει “θέμα” στην ΕΕ, η οποία πλέον δεν φαίνεται ενωμένη αλλά κατακερματισμένη. Με αυτό ως δεδομένο, “ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Juncker, έδωσε ένα πλάνο εργασίας-πλάνο προτεραιοτήτων, ούτως ώστε να κατακτήσουμε και πάλι την καρδιά των ευρωπαίων πολιτών”, είπε χαρακτηριστικά. Τούτο το τελευταίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν μιλάμε για “κάτι πρακτικό, κάτι το οποίο θα το αισθανθεί ο πολίτης στην καθημερινότητά του“, συμπλήρωσε. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Καρβούνη το ζήτημα δεν είναι περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη, αλλά μια καλύτερη Ευρώπη, η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο εάν τη στηρίξουν τα κράτη μέλη της ΕΕ. Έχοντας αυτό κατά νου, “οι πρωτοβουλίες τις οποίες ανήγγειλε ο κ. Juncker, αφορούν την ασφάλεια των πολιτών τόσο ως προς τη δουλειά τους όσο και ως προς την ακεραιότητά τους”, ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με το “Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη”, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας τόνισε ότι ο κ. Juncker ανακοίνωσε ότι το σχέδιό του που ήταν €315 δισ., θα μπορέσει σχεδόν να διπλασιαστεί, ήτοι να φτάσει μέχρι το 2022 στα €630 δισ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καρβούνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι θα πρέπει και η χώρα μας (οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες, ο ιδιωτικός τομέας και σε μικρότερο ποσοστό ο δημόσιος) να επωφεληθεί του Σχεδίου, δεδομένου ότι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας. Ειδικά ως προς το τελευταίο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “η Επιτροπή συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας”.

Αναφορικά με το προσφυγικό και την Ελλάδα σημείωσε ότι, αν και υπάρχει μια ελαφρά αύξηση της καθημερινής ροής των προσφύγων από την Τουρκία προς την χώρα μας, ωστόσο παραμένει σε πολύ λογικά επίπεδα. Μάλιστα αναφέρθηκε στη δήλωση του Προέδρου Juncker ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε από την Ελλάδα να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα ασυνόδευτα ανήλικα τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει τις 3,500. Τέλος, αναφέρθηκε στον πόλεμο στη Συρία, ο οποίος κατά τα λεγόμενα του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, αποτελεί μία ακόμη από τις εξαγγελίες του Προέδρου Juncker: “Ο Πρόεδρος επιθυμεί μια Ευρώπη που θα διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής αλλά και σε επίπεδο άμυνας, έτσι ώστε να μπορεί να παρέμβει στο συριακό θέμα για την ειρήνευση αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο εν γένει “, είπε.

Διαθέσιμο εδώ.