Στη θέσπιση ενιαίου κατώτατου μισθού προσανατολίζεται η ΕΕ
2 Οκτωβρίου, 2016
Μέλη της ΕΚΤ: «Δεν υποχωρούν άλλο τα επιτόκια»
2 Οκτωβρίου, 2016

Η Αυστρία και η Γαλλία προτείνουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ΤΤΙΡ με νέο όνομα

Η Αυστρία και η Γαλλία θα προτείνουν σήμερα το τέλος της παρούσας διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ αναφορικά με τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) και θα προτείνουν την έναρξη διαπραγματεύσεων σε νέα βάση, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Ράινχολντ Μίτερλενερ στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως σημείωσε, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εμπορίου της Γαλλίας Ματίας Φεκλ στη Μπρατισλάβα, συμφώνησαν προκειμένου να πιέσουν για μετονομασία της ΤΤΙΡ, με διαφορετικούς άξονες.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν δεσμευθεί να θέσουν σε λειτουργία τη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο πριν την αποχώρηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον Ιανουάριο, ωστόσο το δημοψήφισμα στην Αγγλία και οι επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στις διαπραγματεύσεις.

Έκδηλες είναι οι ανησυχίες ότι η συμφωνία θα αργήσει να επιτευχθεί, καθώς, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, οι ΗΠΑ απαιτούν πολλά και δεν έχουν συμβιβαστεί ιδιαίτερα.

Επίσης, σύμφωνα με τους δύο υπουργούς της Αυστρίας και της Γαλλίας, η ΤΤΙΡ έχει καταστεί ένα είδος συναλλαγής μεταξύ συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς εκφράζουν την αναγκαιότητα να διασφαλιστούν οι ευρωπαϊκές επενδύσεις, όπως και ότι η συμφωνία δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, στις συντάξεις ή στο σύστημα υγείας.

Περισσότερα εδώ.