Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ κρατάει αποστάσεις για τον πόλεμο στη Συρία
2 Οκτωβρίου, 2016
Ευρωσκεπτικιστές ευρωβουλευτές στοχοποιούν τον Μάρτιν Σούλτς
2 Οκτωβρίου, 2016

Θα λογοδοτήσει ο Ντράγκι για τη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βρεθεί ενώπιον σκληρών ερωτήσεων από Γερμανούς βουλευτές σήμερα, σχετικά με την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Τράπεζας, ενώ η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερων κινήτρων για να αναζωογονήσει τον πληθωρισμό.

Οι σχέσεις μεταξύ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης έχουν ψυχρανθεί, μετά από την επιθετική πολιτική της ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα επιτόκια και να τροφοδοτήσει την οικονομία με πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ μέσω της αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Με την ανάπτυξη όμως στην ευρωζώνη των 19 κρατών να είναι μέτρια και τον πληθωρισμό ελάχιστα πάνω από το μηδέν – πολύ χαμηλότερα από τον στόχο του σχεδόν 2% της ΕΚΤ – οι επικριτές της Τράπεζας δηλώνουν ότι η νομισματική πολιτική της έχει φτάσει τα όριά της.

Ο Μάριο Ντράγκι θα μιλήσει στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κατώτερης βουλής της Γερμανίας κεκλεισμένων των θυρών από τις 14:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, και δημόσια γύρω στις 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Περισσότερα εδώ.