Ιταλία: Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές
2 Οκτωβρίου, 2016
Σε υψηλούς τόνους το πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ-Κλίντον
2 Οκτωβρίου, 2016

Κυπριακό: Επιμένουν οι Τούρκοι στην παραμονή στρατευμάτων, διεμήνυσε ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την τουρκική θέση για την ασφάλεια, το περιεχόμενο της οποίας προκάλεσε την αντίδραση της Λευκωσίας.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ανέλαβε να ενημερώσει τον κ. Αναστασιάδη για τις προθέσεις της Άγκυρας. Η τουρκική πλευρά επιμένει στην παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, με ανοικτή ημερομηνία αποχώρησης. Θέτοντας μόνο χρονική περίοδο επαναξιολόγησης της κατάστασης, που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε αποχώρηση, η Τουρκία εξουδετερώνει τις προοπτικές συνεννόησης.

Παράλληλα, επιμένει πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση, στα πρότυπα αυτών που διατηρούν στο νησί οι Βρετανοί, ώστε να είναι εκεί συγκεντρωμένες οι δυνάμεις τους. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε προς τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, ότι μια τέτοια θέση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ίδιο, ούτε και πρόκειται να εγκριθεί από τους Ε/κ, εάν τεθεί ενώπιόν τους σε δημοψήφισμα. Η τουρκική πλευρά έθεσε τις θέσεις αυτές και στις επαφές που είχε με την ελλαδική πλευρά, η οποία και τις απέρριψε.

Περισσότερα εδώ.