Μέλη της ΕΚΤ: «Δεν υποχωρούν άλλο τα επιτόκια»
2 Οκτωβρίου, 2016
Βαθιές μεταρρυθμίσεις και μείωση φόρων ζητά το ΔΝΤ
2 Οκτωβρίου, 2016

Παραμένει Βρυξέλλες ή φεύγει για Βερολίνο ο Σούλτς;

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, παρουσία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Μάρτιν Σουλτς ήταν προσεκτικός στις απαντήσεις του, προκειμένου να μην αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος έχει διαχειριστεί πολλά κρίσιμα ζητήματα όπως το προσφυγικό, την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το Brexit, απέφυγε να δώσει απάντηση για το αν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή αν θα μεταβεί στο Βερολίνο.

Παρότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) έχει συμφωνήσει με τους Σοσιαλιστές να προτείνει ένα νέο υποψήφιο, το γεγονός ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα ηνία έχουν δύο πολιτικοί του ΕΛΚ, θα αποτελέσει  ισχυρό αντεπιχείρημα για το Κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών προκειμένου ο Μάρτιν Σουλτς να παραμείνει στη θέση του.

Σε ερώτηση που δέχθηκε, απάντησε πως είναι συγκεντρωμένος στο να κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ αστειευόμενος πρόσθεσε ότι υπάρχουν χειρότερες προσβολές στη ζωή κάποιου από το να του λένε ότι είναι καλός στη δουλειά του, γεγονός που ερμηνεύεται ως υπόνοια ότι θα παραμείνει στη θέση του. Υπάρχει ωστόσο η φημολογία ότι ο Σουλτς θα θέσει υποψηφιότητα με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ το επόμενο έτος, αντικαθιστώντας τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Και σε αυτή την ερώτηση, ο Σουλτς αρνήθηκε να απαντήσει.

Περισσότερα εδώ.