Βαθιές μεταρρυθμίσεις και μείωση φόρων ζητά το ΔΝΤ
2 Οκτωβρίου, 2016
Η στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα διχάζει τις βιομηχανίες μεταφορών
2 Οκτωβρίου, 2016

Προσπάθεια γεφύρωσης της διαίρεσης στους Εργατικούς από τον Κόρμπιν

Την πρόθεσή του να καλέσει εκ νέου στις επάλξεις τα στελέχη του κόμματός του που παραιτήθηκαν από το σκιώδες υπουργικό συμβούλιο αποσύροντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του επανέλαβε ο επανεκλεγείς ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Παρόλα αυτά, οι διαιρέσεις στο κόμμα ήταν εμφανείς την Κυριακή, την πρώτη ημέρα μετά την επικράτηση του κ. Κόρμπιν στις εσωκομματικές εκλογές έναντι του Όουεν Σμιθ με το αυξημένο ποσοστό του 61,8%, και ημέρα έναρξης του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Λίβερπουλ.

Ακτιβιστές από την πλέον αριστερή πτέρυγα των Εργατικών, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πυρήνα της ψήφου υπέρ του Τζέρεμι Κόρμπιν, ζητούσαν έξω από το συνεδριακό κέντρο του Λίβερπουλ την αντικατάσταση των «προδοτών» ανταρτών βουλευτών στις υποψηφιότητες των επόμενων εκλογών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, ο μεγάλος νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι προσεγγίζει όλους τους βουλευτές των Εργατικών, έχοντας πολλές συζητήσεις μαζί τους

Αν και αναγνώρισε «ορισμένες διαφορές στις απόψεις επί πολιτικών», επέμεινε ότι υπάρχει «αρκετή ομοφωνία» επί θεμάτων όπως η εκπαίδευση και η λιτότητα.

Περισσότερα εδώ.