Κυπριακό: Επιμένουν οι Τούρκοι στην παραμονή στρατευμάτων, διεμήνυσε ο Μπάιντεν
2 Οκτωβρίου, 2016
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για το αέριο στη σκιά των ΗΠΑ
2 Οκτωβρίου, 2016

Σε υψηλούς τόνους το πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ-Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ ενεπλάκησαν σε αντεγκλήσεις για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική, διακόπτοντας ο ένας την άλλη και αντιστρόφως επανειλημμένα στην πρώτη τους, κρίσιμη τηλεμαχία, που αναλυτές θεωρούν ότι ίσως αποδειχθεί αποφασιστική για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Στην πρώτη, κρίσιμη αναμέτρηση, διάρκειας 90 λεπτών, η Κλίντον και ο Τραμπ παρουσίασαν τις θέσεις τους για ζητήματα όπως η ασφάλεια, η οικονομία και η διακυβέρνηση της χώρας. O μεγιστάνας δήλωσε πάντως ότι εάν κερδίσει η Κλίντον θα την υποστηρίξει.

Οι δύο «μονομάχοι» της αμερικανικής προεδρίας διασταύρωσαν τα ξίφοι τους στο πρώτο debate για τον «θρόνο» του Λευκού Οίκου, που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Χόφστρα στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης. Η πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης αφού την παρακολούθησαν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Η Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε ντυμένη στα κόκκινα και σε καλή κατάσταση παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της, και αντάλλαξε μια χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο υποψήφιοι, μετά την χειραψία, πέρασαν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία υπεραπλουστευτικές και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει.

Αμφότεροι αντάλλαξαν κατηγορίες για ψεύδη και διαστρεβλώσεις ενώ κάλεσαν τους τηλεθεατές να πάνε στους ιστοτόπους τους για να μάθουν τα γεγονότα. Η Κλίντον του απευθυνόταν με το μικρό του όνομα ενώ ο Τραμπ την προσφωνούσε υπουργό Εξωτερικών Κλίντον. «Έχω μια αίσθηση ότι θα κατηγορηθώ για τα πάντα», είπε η Χίλαρι Κλίντον. «Γιατί όχι;», ήταν η αντίδραση του μεγιστάνα.

Περισσότερα εδώ.