Απέκλεισε το ενδεχόμενο «παράλληλης συμφωνίας» της Δανίας με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία ο Τίμερμανς
3 Οκτωβρίου, 2016
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Στην 86η θέση η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας
3 Οκτωβρίου, 2016

Στο στόχαστρο της Επιτροπής ΡΑΝΑ η Νίλι Κρόες

Η πρώην Επίτροπος Ανταγωνισμού Νίλι Κρόες ενδέχεται να είναι ανάμεσα στα πρώτα άτομα που θα καταθέσουν σχετικά με τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος στην Επιτροπή ΡΑΝΑ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η επιτροπή συστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο στον απόηχο της δημοσίευσης των Panama Papers, εγγράφων που αποδεικνύουν ότι υψηλά ιστάμενα πρόσωπα έκρυβαν τα λεφτά τους σε offshore στον φορολογικό παράδεισο του Παναμά. Ωστόσο, η επιτροπή δεν θα περιοριστεί στα Panama Papers.

Από τον Παναμά στις Μπαχάμες

«Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει μία ξεκάθαρη εντολή, να εξετάσει το ξέπλυμα χρημάτων. Αυτή η εντολή δεν περιορίζεται μόνο στον Παναμά αλλά και στις Μπαχάμες», δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής του ΕΛΚ Βέρνερ Λάνγκεν. «Οι διαρροές που προήλθαν από τις Μπαχάμες φέρνουν στο προσκήνιο ένα παλαιότερο μέλος της Επιτροπής, τη Νίλι Κρόες. Σίγουρα θα πρέπει να ακούσουμε την κυρία Κρόες τους επόμενους μήνες, είμαι σίγουρος γι’ αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η Ολλανδή πολιτικός, η οποία ήταν Επίτροπος την περίοδο 2004-2009 και αντιπρόεδρος μέχρι το 2014, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ερευνητικών Δημοσιογράφων, ήταν διευθύντρια της Mint Holdings Ltd., μίας offshore στις Μπαχάμες από το 2000 έως το 2009. Σε ακρόασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2004, η ίδια είχε δηλώσει ότι αποχώρησε από την εταιρεία, μόλις ανέλαβε τη θέση της Επιτρόπου.

Περισσότερα εδώ.