Παρουσίαση της #EurActory40Energy με τους πιο σημαίνοντες ειδικούς στην Ενεργειακή Ένωση
3 Οκτωβρίου, 2016
Η ΕΕ θα ιδρύσει το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» για νέους εθελοντές
3 Οκτωβρίου, 2016

Ο Μπορίσοφ επιλέγει τη Γκεοργκίεβα ως υποψήφια για τη θέση του Γ.Γ του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ πρότεινε σήμερα ως υποψήφια της Βουλγαρίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με την υποψηφιότητα της Ιρίνα Μπόκοβα, Γενικής Διευθύντριας της Unesco, η οποία ήταν μέχρι τώρα η επίσημη υποψήφια της Βουλγαρίας. Ο Μπορίσοφ είχε δηλώσει ότι θα άλλαζε επιλογή εάν η Μπόκοβα δεν έβγαινε πρώτη ή δεύτερη στην ανεπίσημη ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών που έγινε τη Δευτέρα. Τελικά, η Μπόκοβα ήρθε έκτη.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είχε δεχθεί έντονες πιέσεις από το ΕΛΚ και το Open Society Foundation του Τζορτς Σόρος, προκειμένου να αλλάξει επιλογή και να προτείνει τη Γκεοργκίεβα.

Σε ημερίδα του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ντάνιελ Μίτοφ υποστήριξε ανοικτά την υποψηφιότητα της Γκεοργκίεβα, ενώ ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνέγιεφ απέφυγε να αναφέρει το όνομά της, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως η Βουλγαρία έχει μια ισχυρή γυναικεία υποψηφιότητα.

Περισσότερα εδώ.