Συμφωνία Βρυξελλών – Αφγανιστάν για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
5 Οκτωβρίου, 2016
Η Ρωσία στηρίζει «γυναίκα από την Ανατολική Ευρώπη» για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ
5 Οκτωβρίου, 2016

Ελπίδες για τέλος της πολιτικής παράλυσης στην Ισπανία

Μετά από εννέα μήνες με υπηρεσιακή κυβέρνηση, η παραίτηση του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Σάντσεθ γεννά ελπίδες για πολιτική επανεκκίνηση ενώ η ΕΕ αναμένει το νέο σχέδιο προϋπολογισμού της Μαδρίτης στις 15 Οκτωβρίου.

Πολλοί Ισπανοί πέρασαν το περασμένο Σάββατο παρακολουθώντας τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ. Στη συνάντηση της κεντρικής ομοσπονδιακής επιτροπής του κόμματος υπήρξαν προσβολές, διαμαρτυρίες, ακόμη και δάκρυα. Και στο τέλος η παραίτηση του επικεφαλής. Ωστόσο, οι πραγματικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις αναμένονται από εδώ και πέρα.

Θα εγκαταλείψει το PSOE τη μέχρι τώρα άκαμπτη άρνησή του να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), γραμμή που ακολουθούσε μέχρι πρότινος ο Πέδρο Σάντσεθ; Θα αρθούν τα εμπόδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά από εννέα μήνες πολιτικής παράλυσης στην Ισπανία; Πρόκειται για μια δραματική μάχη με τον χρόνο, διότι εάν δεν προκύψει έως τις 31 Οκτωβρίου νέος πρωθυπουργός, ο βασιλιάς Φίλιππος Ε’ θα πρέπει να προκηρύξει την τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα ενός χρόνου.

Περισσότερα εδώ.