Παγκόσμια Τράπεζα: «Μειώνονται τα ποσοστά ακραίας φτώχειας»
5 Οκτωβρίου, 2016
Καθυστερούν τα μέτρα για την ευρυζωνικότητα σε 19 κράτη μέλη
5 Οκτωβρίου, 2016

Ενεργοποίηση του Άρθρου 50 μέχρι το τέλος Μαρτίου, ανακοίνωσε η Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος  Μαρτίου, θέτοντας ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις της Βρετανίας με το μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο.

Σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις αυξανόμενες ανησυχίες, η Μέι δήλωσε στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος στο Μπίρμιγχαμ ότι ήταν αποφασισμένη να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης και να κερδίσει μία «σωστή συμφωνία».

Συγκεκριμένα, ενεργοποιώντας το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας θα δοθεί στη Βρετανία μια περίοδος δύο ετών για να διαπραγματευτεί μία από τις πιο πολύπλοκες συμφωνίες στην ιστορία της Ευρώπης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50, το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου», δήλωσε η πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. «Το Κοινοβούλιο έδωσε τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας στην ΕΕ και εκείνος έδωσε την απάντησή του με εμφατική σαφήνεια», πρόσθεσε.

«Έτσι τώρα εναπόκειται στην κυβέρνηση να μην υπεκφύγει ή να αμφισβητήσει ό,τι έχουμε εντολή να κάνουμε», υπογράμμισε η Μέι, επιθυμώντας να καθησυχάσει τους βουλευτές ότι θα εφαρμόσει το Brexit παρά το γεγονός ότι το παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Περισσότερα εδώ.