Ντε Μεζιέρ: «Οι μετανάστες πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα»
5 Οκτωβρίου, 2016
Επιτροπή: «Η ανανεώσιμη ενέργεια δεν θα εναρμονίζεται με τα εθνικά πλαίσια»
5 Οκτωβρίου, 2016

Κρέτσου: «Ελλιπείς οι προτάσεις της Ρουμανίας για λήψη κοινοτικής χρηματοδότησης»

Η Ρουμάνα Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου προέτρεψε τη χώρα της να υποβάλει ποιοτικότερα σχέδια για τη χρηματοδότηση από την ΕΕ, καθώς το κράτος της Ανατολικής Ευρώπης αγωνίζεται για να διασφαλίσει όλες τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική δήλωσε την Παρασκεύη ότι περίπου το 75% των σχεδίων για οδικά έργα που υποβλήθηκαν στις Βρυξέλλες είχε απορριφθεί, που σημαίνει ότι ήταν ανεπαρκής η ποιότητα των σχεδίων που κατατέθηκαν από τις τοπικές αρχές.

Το ρουμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο news.ro ανέφερε ότι η Κρέτσου επέκρινε την έλλειψη ποιοτικών σχεδίων, υποστηρίζοντας ότι ο εκσυγχρονισμός των οδικών υποδομών αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας.

Η Επίτροπος ανέφερε ότι η εκτελεστική εξουσία θα προσπαθήσει να ενισχύσει τον διάλογο με τις τοπικές και εθνικές αρχές, προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα αιτούνται χρηματοδότησης.

Η Κρέτσου δήλωσε ότι θα ήταν «ντροπή» να χάσει η Ρουμανία την ευκαιρία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της, μόνο και μόνο λόγω κακής επικοινωνίας. «Η Ρουμανία έχει τη δυνατότητα απορρόφησης 22 δις ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία, εκτός από την αγροτική χρηματοδότηση και άλλες πηγές εσόδων. Αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που η Ρουμανία έχει πρόσβαση σε τόσο μεγάλα ποσά», προειδοποίησε.

Περισσότερα εδώ.