Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του ΕΚ στην Ελλάδα (19-20.09.2016)
5 Οκτωβρίου, 2016
Επίσκεψη ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Webster των ΗΠΑ
5 Οκτωβρίου, 2016

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα»

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας και Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευαισθητοποίηση για την Ισότητα των Φύλων ενάντια στη Βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων ΙΙ» (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence II – GEAR against IPV ΙΙ).

Οι γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου θα είναι Ελληνικά/Αγγλικά (σε παράλληλη μετάφραση).

Η Προσέγγιση GEAR against IPV

Συνιστά μια συντονισμένη δράση πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης της βίας στις σχέσεις των εφήβων μέσω παρεμβάσεων στο σχολικό ή και σε άλλο πλαίσιο, οι οποίες καθοδηγούνται από ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εφήβων από κατάλληλα καταρτισμένες/-ους εκπαιδευτικούς.

Κύριος στόχος είναι η προαγωγή της δημιουργίας υγιών και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα και της ανάπτυξης μηδενικής ανοχής στη βία μέσα από ευαισθητοποίηση των εφήβων, η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά με μεθόδους βιωματικής και ενεργητικής μάθησης.

Το υλικό GEAR against IPV αποτελεί ακριβή εκπλήρωση του Άρθρου 14 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση Κωνσταντινούπολης) για την Εκπαίδευση, ενώ οι παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης που περιλαμβάνει σχετίζονται άμεσα με όλα σχεδόν τα άρθρα του Κεφαλαίου ΙΙΙ της Σύμβασης που αφορά στην Πρόληψη.

Περισσότερα εδώ.