Βήμα μπροστά για την κατασκευή του αγωγού TurkStream από Ρωσία και Τουρκία
4 Οκτωβρίου, 2016
Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του ΕΚ στην Ελλάδα (19-20.09.2016)
5 Οκτωβρίου, 2016

Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των τριών εθνικών νικητών του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2016

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη (ΒΕΠ)  θεσπίστηκε το 2008 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως θεσμός που προάγει την κατανόηση και ενσωμάτωση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη διευκόλυνση της διασυνοριακής και διεθνούς συνεργασίας εντός της Ένωσης. Φέτος, ανάμεσα στους 50 νικητές του ΒΕΠ είναι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις και ένας ιδιώτης από την Ελλάδα.

Πρόκειται για την οργάνωση “Κίνηση Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο” που δραστηριοποιείται ενεργά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, προσφέροντας συμβουλευτική βοήθεια και προάγοντας την κατανόηση των προβλημάτων των μεταναστών, αντιμετωπίζοντας έτσι ρατσιστικές και ξενοφοβικές τάσεις, και την οργάνωση “Θετική Φωνή” που έχει ενεργό δράση στον τομέα της πρόληψης διάδοσης του ιού HIV και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οροθετικοί. Πρόκειται επίσης για τον κ. Διονύσιο Αρβανιτάκη, κάτοικο Κω, ο οποίος έγινε πανευρωπαϊκό σύμβολο αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους πρόσφυγες με την προσφορά μεγάλων ποσοτήτων δωρεάν ψωμιού από την οικογενειακή του επιχείρηση προς τους πρόσφυγες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Επικεφαλής του Γραφείου κ Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ακολούθως πήραν το λόγο ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του ΕΚ, η κα Μαρία Σπυράκη, ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος και ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτές. Οι κύριοι Ευρωβουλευτές συνεχάρησαν τους νικητές και μίλησαν για τη σημασία του Βραβείου τόσο ως θεσμό, όσο και ειδικότερα για την Ελλάδα. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε επίσης, εκ μέρους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Αργύρης Περουλάκης, αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας.

Περισσότερα εδώ.