Δέσμη Παραβάσεων Σεπτεμβρίου
5 Οκτωβρίου, 2016
Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ κ. Phil HOGAN στην Αθήνα (6-7/10/2016)
5 Οκτωβρίου, 2016

Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση και επιβράβευση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα στον τομέα εξαφάνισης παιδιών

Με τη μέγιστη βαθμολογία (100%) ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η πιστοποίηση της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώθηκε η σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση για την Ελλάδα και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της αξιολόγησης και πιστοποίησης της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», καθώς και η νέα πιστοποίηση που έλαβαν οι εθελοντικές κυνοφιλικές ομάδες του οργανισμού από τον διεθνή φορέα NSARDA.

Κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, καθώς και ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οι οποίοι και εξήραν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, συνεχάρησαν τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο για την πολύχρονη κοινωνική του προσφορά και δήλωσαν τη διαχρονική υποστήριξή τους στο δύσκολο έργο του.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς: «Η σημερινή εκδήλωση αφορά την πανευρωπαϊκή διάκριση της Ελλάδας και του οργανισμού μας που λειτουργεί την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», καθώς και του άρτια εκπαιδευμένου εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και των εθελοντών μας που άμεσα, συντονισμένα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς χειρίζονται τα περιστατικά εξαφάνισης παιδιών, ανεξάρτητα θρησκείας, χρώματος ή εθνικότητας».

Περισσότερα εδώ.