Η Κομισιόν αναμένει την ολοκλήρωση των τελευταίων προαπαιτουμένων από την Αθήνα
6 Οκτωβρίου, 2016
Reuters: Το Bερολίνο επιδιώκει γρήγορο συμβιβασμό για Deutsche Bank
7 Οκτωβρίου, 2016

Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν

Η Ύπατη Εκπρόσωπος κα Μογκερίνι στις δηλώσεις της υπογράμμισε τις προσπάθειες του αφγανικού λαού για αλλαγή καθώς και την εξαιρετική υποστήριξη που παρείχε η διεθνής κοινότητα. Ανανέωσε την δέσμευση της ΕΕ για υποστήριξη μέχρι το 2020 του λαού του Αφγανιστάν στα σημερινά επίπεδα κατά των δυνάμεων που αντιστρατεύονται την ανάπτυξη και την συμφιλίωση. Στη Διάσκεψη συζητούνται θέματα περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας και χειραφέτησης των γυναικών.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. Νέβεν Μίμιτσα, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεθνή συνεργασία και την Ανάπτυξη υπέγραψε με τον Αφγανό υπουργό οικονομικών κ. Εκλίλ Αχμάντ Χακίμι, παρουσία του προέδρου του Αφγανιστάν κ. Ασράφ Γκάνι σύμβαση για την χρηματοδότηση σύμβασης οικοδόμησης κρατικού μηχανισμού. Ο κ. Μίμιτσα δήλωσε σχετικά, ότι η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί σημαντικό βήμα για την εταιρική σχέση της ΕΕ με το Αφγανιστάν στον τομέα της ανάπτυξης. Η σύμβαση προβλέπει την χορήγηση 200 εκατ. ευρώ κατά την επόμενη διετία που θα διατεθούν ανάλογα με την πρόοδο σε τομείς ζωτικών μεταρρυθμίσεων με βάση το εθνικό πλαίσιο ειρήνης και ανάπτυξης, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Διάσκεψη των Βρυξελλών. Η σύμβαση θα υποστηρίξει την αποτελεσματικότερη δημοσιονομική διαχείριση και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Διαθέσιμο εδώ.