H Επιτροπή εξετάζει μέτρα προστασίας για τους χρήστες διαδικτυακών συσκευών
6 Οκτωβρίου, 2016
Η Κομισιόν αναμένει την ολοκλήρωση των τελευταίων προαπαιτουμένων από την Αθήνα
6 Οκτωβρίου, 2016

Δυσπιστία στο ΕΚ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής

Διίστανται οι απόψεις σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως εκφράστηκαν χθες από τα πολιτικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα: «Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος».

Τη συζήτηση άνοιξε με ομιλία του ο Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε σε μία μακρά λίστα μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν ήδη δρομολογηθεί, μεταξύ άλλων, στον τομέα των συντάξεων και του τραπεζικού τομέα. Επίσης, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει καθήκον να οδηγήσει την Ελλάδα προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στις θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός τα τελευταία 6 χρόνια. Οι απόψεις διέφεραν ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, καθώς οι περισσότεροι από τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ παρότρυναν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ο Γερμανός βουλευτής του ΕΛΚ, Μπάλς εξέφρασε τη δυσπιστία του για την τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, οι βουλευτές του κόμματος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έδωσαν έμφαση στη συζήτηση για τη μείωση του ελληνικού χρέους, ενώ οι εκπρόσωποι των Φιλελεύθερων τόνισαν τη σημασία ύπαρξης ενός ανταγωνιστικού μοντέλου στην Ελλάδα.

Περισσότερα εδώ.