Βρετανία: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του ξενοφοβικού UKIP
6 Οκτωβρίου, 2016
ΕΕ: «Η Τσεχία δεν δικαιούται να παράγει ελληνικό γιαούρτι»
6 Οκτωβρίου, 2016

H Ryanair επιτίθεται στη γερμανική αγορά

Ο μεταφορέας χαμηλού κόστους σκοπεύει να κερδίσει το 20% της κίνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, από το 5% περίπου που ελέγχει τώρα. Εκμεταλλεύεται την κατάρρευση της Air Berlin που κλείνει βάσεις στη Γερμανία και απολύει χιλιάδες.

Η Ryanair Holdings αυξάνει την παρουσία της στη Γερμανία καθώς η Air Berlin αποχωρεί. Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει 10 δρομολόγια από το Αμβούργο το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ο κολοσσός στις μεταφορές χαμηλού κόστους εκμεταλλεύεται την κατάρρευση της ανταγωνίστριάς της για να αυξήσει τις πτήσεις κατά 20% στη Γερμανία το 2017.

Η Ryanair θα ανοίξει μια βάση στο Αμβούργο τον επόμενο μήνα, τοποθετώντας εκεί δύο τζετς και προσθέτοντας επτά διαδρομές από την πόλη της βόρειας Γερμανίας, οδηγώντας το συνολικό αριθμό στις 14.

Όλοι οι νέοι προορισμοί θα διατηρηθούν μέχρι και τον επόμενο χρόνο, μαζί με τρεις ακόμη, περιλαμβανομένων του Φάρο στην Πορτογαλία και της Θεσσαλονίκης.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους αυξάνει τις δραστηριότητες στη Γερμανία αφότου η μη κερδοφόρα Air Berlin ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κλείνει τη βάση της στο Αμβούργο μαζί με άλλες πέντε στη χώρα, καθώς περιορίζει στο μισό το στόλο της και εξαλείφει 1.200 θέσεις εργασίας.

Η Ryanair ήδη εστίαζε σε επέκταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όπου σκοπεύει να κερδίσει το 20% της κίνησης, από περίπου 5% που είναι αυτή τη στιγμή.

Περισσότερα εδώ.