Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν
6 Οκτωβρίου, 2016
ΔΝΤ: Ιστορικό ρεκόρ για το παγκόσμιο χρέος
7 Οκτωβρίου, 2016

Reuters: Το Bερολίνο επιδιώκει γρήγορο συμβιβασμό για Deutsche Bank

Επαφές σε όλα τα επίπεδα έχουν ξεκινήσει ανάμεσα σε Γερμανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους για την τύχη της Deutsche Bank, σύμφωνα με το Reuters. To Bερολίνο θέλει να αποφύγει διάσωση πριν τις εκλογές. Iδανική λύση μακροπρόθεσμα η συγχώνευση με Commerzbank.

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει διακριτικές συνομιλίες με τις αμερικάνικες αρχές για να βοηθήσει τη Deutsche Bank να διασφαλίσει ένα γρήγορο συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Mέχρι σήμερα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν υποβαθμίσει το ρόλο τους στην κόντρα ανάμεσα στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο ζητά 14 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό κατηγοριών για καταχρηστικές πωλήσεις «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Βερολίνο, μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσαν πως ελπίζουν να διευκολύνουν μια γρήγορη συμφωνία που θα δώσει χρόνο στη Deutsche Bank να ανασυγκροτηθεί.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως γίνονται «επαφές σε όλα τα επίπεδα» ανάμεσα σε Γερμανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Μια άλλη πηγή ανέφερε πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ωστόσο: «Μπορεί να διεξαχθούν συζητήσεις. Δεν χρειάζεται να είναι με τον υπουργό».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Βερολίνο ελπίζει στην επίτευξη ενός συμβιβασμού αρκετά χαμηλότερου από το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων.

Ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως η ιδανική λύση για τη Γερμανία μακροπρόθεσμα θα ήταν μια συγχώνευση ανάμεσα στη Deutsche Bank και στην Commerzbank.

«Η διάσωση της Deutsche Bank δεν θα είναι δημοφιλής. Καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θέλει να αναλάβει τη διάσωση τράπεζας πριν από εκλογές. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα είναι απαραίτητο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Περισσότερα εδώ.