Ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής 2007-2013: τι προσέφερε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
7 Οκτωβρίου, 2016
Ντάισελμπλουμ: Μέσα του 2018 οι τελικές λύσεις για το χρέος
11 Οκτωβρίου, 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ JEAN MONNET «ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ»

Η Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας γνωρίζει την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου του ευρωπαϊκού ανοικτού μαθήματος Jean Monnet «Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια».

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψηφίους διδάκτορες) αλλά και στην τοπική κοινωνία, δηλαδή σε εκπαιδευτικούς,  νομικούς (δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους και δικαστές) και σε οποιονδήποτε πολίτη (πτυχιούχο ΑΕΙ). Το μάθημα έχει  ως κύριο μέλημα την κατάρτιση  των συμμετεχόντων σε τομείς όπως η ευρωπαϊκή ιθαγένεια και τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών.

Το μάθημα θα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τετάρτη 19.00-21.00μμ στην αίθουσα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (Κτίριο Επιστημών της Θάλασσας, 2ος όροφος).

Οι συμμετέχοντες εφόσον φοιτήσουν για δύο συνεχόμενα χρόνια έχουν δικαίωμα στο τέλος της δεύτερης χρονιάς να συμμετέχουν σε ειδικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής για τη λήψη ειδικού πιστοποιητικού. Σε όλους του υπολοίπους συμμετέχοντες, που φοιτούν ανελλιπώς, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η πρώτη διάλεξη για το χειμερινό εξάμηνο είναι προγραμματισμένη να δοθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Οι επόμενες διαλέξεις θα δοθούν στις 2, 9, 16,23 Νοεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου 2016 και 11 και 18 Ιανουαρίου 2017. Οι ημερομηνίες των διαλέξεων του εαρινού εξαμήνου θα ανακοινωθούν τις αρχές Ιανουαρίου 2017.

Στη διάρκεια του χειμερινού σεμιναριακού κύκλου οι διαλέξεις θα βασισθούν στο έργο του Αριστοτέλη «Αθηναίων Πολιτεία» και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση με μετάφραση, εισαγωγή και επιμέλεια Χλόης Μπάλλα και πρόλογο, σχόλια Robert Wallace (Εκδόσεις Νήσος, Αθήνα,2015,ISBN 9789605890162). Όλοι οι  συμμετέχοντες οφείλουν να προμηθευθούν το βιβλίο αυτό (Στη Μυτιλήνη διατίθεται και από το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ).

 

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το εν λόγω σεμινάριο μπορούν να απευθυνθούν στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση και να αποστείλουν το σχετικό δελτίο εγγραφής: europaiki_ithageneia_themeliodi_dikaiomata@outlook.com ή europedirect@soc.aegean.gr όπως και στο τηλέφωνο 22510-36521 (υπεύθυνη επικοινωνίας : Ειρήνη Τσαουσέλλη).