Στα 71,8 δισ. οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2000 – 2015
11 Οκτωβρίου, 2016
Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν με επίκεντρο την ενέργεια
11 Οκτωβρίου, 2016

Ανοίγει η αυλαία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων

Περισσότεροι από 6.000 συμμετέχοντες και 600 ομιλητές από όλη την Ευρώπη βρίσκονται αυτή τη στιγμη στις Βρυξέλλες για να συμμετέχουν στη σημαντικότερη εκδήλωση της χρονιάς για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Στα πλαίσια της «14ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τους Περιφερειών και Πόλεων» θα φιλοξενηθούν συνολικά περίπου 100 εργαστήρια, συζητήσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης με θέμα την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα καλύψουν θεματικές ενότητες όπως τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και την απλοποίηση της χρηματοδότησης από τους διαρθρωτικούς πόρους. Με τη διεξαγωγή της 4ήμερης σειράς εκδηλώσεων, οι διοργανωτές (ΕτΠ, ΓΔ REGIO) αναζητούν λύσεις και προτάσεις διεκδικώντας ενεργότερο ρόλο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ευρωπαϊκό σύστημα λήψης αποφάσεων και στην κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας θα δοθεί η ευκαιρία σε περιφερειακούς και τοπικούς φορείς από διαφορετικά κράτη μέλη της ΕΕ να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως και να έρθουν σε επαφή με ειδικούς για την Περιφερειακή πολιτική. Οι συζητήσεις θα αφορούν κυρίως την εφαρμογή των διαρθρωτικών προγραμμάτων, θα παρουσιαστούν παραδείγματα αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων, καθώς και θα προταθούν πιθανές βελτιώσεις στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα.

Περισσότερα εδώ.