Κουδούνι στα σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων στην Ελλάδα
11 Οκτωβρίου, 2016
Αξιολόγηση εξπρές σε 21 μέρες επιδιώκει η κυβέρνηση
12 Οκτωβρίου, 2016

Πάνος Καρβούνης: “Η νέα Συνοριοφυλακή είναι η απαραίτητη δομή που διασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων εντός της ΕΕ “

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μιλά για τη νέα Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή στην εκπομπή της Α. Μπουσδούκου, “Τώρα”, στον “ΣΚΑΪ” (07/10/2016).

Αρχικά ο κ. Καρβούνης δήλωσε πως η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, η οποία θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να φυλάσσουν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, αποτελεί μετεξέλιξη της Frontex. Η υπηρεσία αυτή, κατά τα λεγόμενα του Επικεφαλής, “διαθέτει εκτεταμένες αρμοδιότητες δεδομένου ότι ενισχύεται από τη μια με υλικά μέσα και από την άλλη της δίνεται εντολή να μπορεί να βοηθά τις χώρες μέλη της ΕΕ -όπως η Ελλάδα-, σε περίπτωση που δέχονται μεγάλη πίεση στα σύνορά τους”. Στο πλαίσιο αυτό συμπλήρωσε ότι οι συνοριοφύλακές της θα μπορούν να  παρεμβαίνουν άμεσα -εντός 48 ωρών-  αφ΄ής στιγμής υπάρξει πρόβλημα. Τούτο το τελευταίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόοδο,  συγκριτικά με τις εξελίξεις του περασμένου έτους, λαμβανομένου υπόψη ότι η υπηρεσία θα βοηθά τις χώρες-μέλη να αντιμετωπίσουν τυχόν αυξημένες μεταναστευτικές ροές εγκαίρως. Τελειώνοντας ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι η νέα Συνοριοφυλακή είναι η απαραίτητη δομή που διασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων-πολιτών εντός της ΕΕ.  “Για να εξακολουθεί να συμβαίνει η ελεύθερη κυκλοφορία και να μην υπάρχουν εσωτερικά σύνορα εντός της ΕΕ, πρέπει να φυλάσσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα”, είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα εδώ.